Tretizen 20

kr74.50

Ämne: Isotretinoin  (Accutane),
Paket: 20mg (10 capsules),
Varumärke: Zenlabs

Kategori:

Beskrivning

Tretizen-20 är ett läkemedel som används för att behandla svår akne som inte svarar på andra behandlingar, inklusive antibiotika. Produkten tillverkas av läkemedelsföretaget Zen Labs och innehåller den aktiva substansen Isotretinoin. 13-cis-retinsyra (isotretinoin) syntetiserades första gången 1955. Förutom akne används läkemedlet mot rosacea, perioral dermatit, seborroiskt eksem, follikulit, granulom annulus, sarkoidos, olika keratiniseringsstörningar och fotoåldrande.

Effekterna

Isotretinoin bromsar proliferationen av epitelceller i talgkörtlarnas kanaler, bildandet av detritus, underlättar evakueringen av detritus samt normaliserar celldifferentiering. Isotretinoin underlättar utsöndringen och minskar talgproduktionen.

Efter orala intag är absorptionen av isotretinoin variabel. Biotillgängligheten är varibel och låg; Att ta isotretinoin under måltider ökar biotillgängligheten 2 gånger. Den maximala koncentrationen i blodplasma uppnås inom 2 till 4 timmar. Isotretinoin binder till plasmaproteiner med 99,9% (främst med albumin). Halveringstiden för isotretinoin är 19 timmar. Isotretinoin utsöndras i gallan och njurarna i ungefär lika stora mängder.

Rekommendationer för användning

Isotretinoin av Zen Labs tas oralt. Dosregimen bestäms individuellt eftersom biverkningarna och den terapeutiska effekten av isotretinoin beror på dosering och varierar beroende på varje individ. Läkemedlet tas under måltider. Startdosen är 0,4 – 0,5 mg / kg per dag. Den är uppdelad i två delar och används i 16 – 24 veckor. Beroende på svårighetsgraden av biverkningarna och svaret på behandlingen görs dosjusteringar.

Om antalet utslag har minskat med 70 % eller mer inom 16 – 24 veckor, avbryts behandlingen. En upprepad behandlingsförlopp utförs efter bekräftelse av ett återkommande eller ihållande sjukdomsförlopp med ett intervall på minst 2 månader.

Mer information

Paket

Varumärke

Ämne