Leverans

När kan jag få min beställning?

Vi skickar en beställningsbekräftelse via e-post med listan över inköpta produkter så snart du gör en beställning.

Vi behandlar och skickar din beställning inom 2-5 arbetsdagar efter att din betalning har varit mottagen.

När spårningskoden är utgiven tar det cirka 7-15 arbetsdagar att leverera din beställning till Sverige.

Finns det något maximalt orderbelopp?

Du kan beställa hur många produkter du vill på en och samma gång. Det är dock viktigt att lägga märke till importgränserna för några av våra specifika produkter för volymleverans i Sverige. Kontakta en kvalificerad yrkesutövare för dessa mål.

Vi rekommenderar att våra nya kunder gör en provbeställning för första gången. Om leveransen går smidigt så levererar vi gärna större mängder.

Hur levereras bulkbeställningar eller större mängder?

När en beställning är för stor delas den upp i mindre paket, så att den får plats i våra standardleveranspaket (detta för att undvika onödig uppmärksamhet). Oavsett storleken på din beställning hanterar vi varje försändelse med samma omsorg som en mindre beställning och du betalar fraktkostnad bara EN gång.

Hur kan jag spåra mina paket?

När din betalning är mottagen behandlas din beställning av vår leveranstjänst som skickar dig en spårningskod inom 2 till 5 arbetsdagar. Detta gör att du kan spåra ditt paket när som helst på www.aftership.com.

Varför kan jag inte spåra mitt paket på nätet?

Beställningsspårningen är endast möjligt efter 72 timmar, eftersom paketet först måste transporteras från vårt leveranscenter till logistiklagret för tullklarering. Om spårningskoden för din beställning inte visas på spårningswebbplatsen efter tre arbetsdagar, vänligen kontakta oss för mer information.

Det är bäst att vänta tills din beställning kommer först till Sverige innan du börjar spåra den.

Varför är min spårningskod inaktiv?

Detta händer ofta när dina paket är fasta hos tullen eller när de behandlas. Detta innebär inte nödvändigtvis att det finns några problem. Om din spårningskod fortfarande är inaktiv efter tio dagar, vänligen kontakta oss så att vi kan undersöka det. För all information om den aktuella situationen för dina paket, vänligen kontakta ditt lokala postkontor med din spårningskod..

Vad händer om mitt paket beslagtas av tullen?

Vår framgångsgrad för leverans är 99,9 % i Europa, USA, Kanada och Sydafrika. Om din beställning konfiskeras kommer vi att erbjuda dig en ny leverans eller en lån för ett nytt köp hos vår nätbutik (detta händer i mindre än 1 % av fallen). Skicka oss en skriftlig bekräftelse från posten eller tullen där det står att försändelsen är beslagtagen. Detta för att vi ordnar en ny leverans inom tre arbetsdagar.

Kan det uppstå någon leveransförsening?

Vår leveranstid är beräknad och baseras på vår egen statistik. Den bestäms av en komplex process och beror på en konstellation av deltagare som posten, tullen eller internationell transitering.

Flygpaket anländer vanligtvis inom 7-15 arbetsdagar, men 80-85% av våra paket anländer inom 10-15 arbetsdagar.

Varje internationell leverans passerar först genom den lokala och sedan nationella posten i ursprungslandet. Sedan exporteras och fraktas den genom utfartshamnar för att slutligen vara på flytt till adresslandet genom internationell posttjänst. När paketet äntligen är framme i adressandet kommer det att tullklareras och sedan behandlas av den lokala posttjänsten. Varje nytt steg kan påverka leveranstiden. Även om dessa faser ofta slutförs i tid, kan ineffektiviteten eller tillfällig inaktivitet hos en av dem förlänga den vanliga leveranstiden.