Anti östrogener

Antiestrogener

Farmakologiska preparat har använts inom idrotten i ett antal år, vilket är ingen hemlighet. Det finns ett antal steroidhormoner som producerar aromatisering när de intas. Testosteron omvandlas till hormonet östrogen. Konsekvenserna av sådana hormonella störningar är som regel gynekomasti och högt blodtryck, såväl som virilisering hos kvinnor. I syfte att stoppa aromatiseringsprocessen använder idrottare dessutom antiöstrogener under och i slutet av steroidcykeln.

Varför köper man antiöstrogener?

Ett antiöstrogen är viktigt på grund av de fördelar det kan ge din kropp. När du använder anabola steroider kommer dina hormonnivåer att bli obalanserade, vilket kan orsaka förhöjda östrogennivåer. En av faktorerna för denna obalans beror på aromatiseringen av vissa föreningar som testosteron. Det är den process där testosteron omvandlas till östrogen i kroppen. Det finns vanligtvis två huvudfunktioner hos antiöstrogena föreningar, den första är att stänga av eller begränsa kroppens förmåga att producera östrogen. Den andra funktionen är att binda till östrogenreceptorer, vilket kommer att stoppa östrogeners förmåga att binda sig i kroppen.

Antiöstrogena föreningar används också under behandlingen efter cyclker för att hjälpa till att återuppta den naturliga produktionen av hormoner i kroppen.

Det är viktigt att se till att du har dessa läkemedel tillgängliga innan du påbörjar en cykel.

De mest effektiva antiöstrogenerna

Det finns 3 typer av antiöstrogensubstanser: selektiva modifierare, steroida antiöstrogen och aromatashämmare (AI). De mest populära läkemedlen inom dessa grupper är:

Tamoxifen / Clomid / Exemestan / Proviron / Anastrozol / Letrozol

 

Alla dessa föreningar följer lite olika mekanismer i kroppen så det är viktigt att göra lite research för att hitta den mest lämpade för dina behov.

 

Läkemedlens positiva effekter

Antiöstrogener kan hjälpa till att lindra de biverkningar som orsakas av anabola steroider. De kan också hjälpa till att förhindra aromatisering orsakad av steroider, vilket minskar risken för biverkningar som gynekomasti och vätskeansamling. De används också för att höja naturlig testosteronproduktion. Det är perfekt under behandlingen efter cyclker.

Vår nätbutik erbjuder ett brett utbud av sportvaror. Här kan du hitta allt du behöver för idrott och amatörträning. Du kan köpa antiöstrogener i Sverige … Alla läkemedel och produkter är certifierade och håller högsta kvalitet. Missa inte nya varor, rabatter och bra erbjudanden.

Visar alla 24 resultat