Håravfall

Piller mott håravfall

Steroider är kända för att ha förmågan att orsaka håravfall hos män genom att öka nivåerna av dihydrotestosteron (DHT) i kroppen. DHT är ett manligt steroidhormon, producerat naturligt som en biprodukt av testosteron. En överdriven mängd DHT i kroppen är en av huvudorsakerna till håravfall hos män. Därför kommer kroppsbyggare som är benägna att tappa hår och använder steroider som har en tendens att höja DHT-nivåerna vanligtvis lägga till ett preparat till sin cykel som motverkar en sådan utveckling.

 

Piller som används av kroppsbyggare för att behandla håravfall

De mest effektiva pillren mot håravfall är läkemedel som minskar verkan av enzymet 5α-reduktas, som är ansvarigt för att omvandla testosteron till DHT, i kroppen. Dessa kallas 5α-reduktashämmare, som vanligtvis kallas blockerare av dihydrotestosteron, på grund av den antiandrogena effekten av deras verkan. De två mest populära DHT-blockerarna är:

 

Finasterid / Läkemedel som innehåller denna aktiva substans är de första pillren i världen som effektivt eliminerade problemet med skallighet. Finasteride verkar genom att blockera verkan av enzymet typ II 5-alfa-reduktas, som omvandlar testosteron till DHT. Det ökar testosteronnivåerna i kroppen och hårväxten i hårbotten.

 

Dutasterid / Detta ämne liknar Finasterides verkan, även om Dutasteride blockerar verkan av de båda typerna av 5-alfa-reduktas (typ I och typ II). Detta innebär att det är något mer framgångsrikt när det gäller att minska mängden DHT i kroppen.

 

 

Vår nätbutik erbjuder ett brett utbud av produkter. Här kan du hitta allt du behöver för behandling av håravfall. Du kan köpa vilken produkt som helst med leverans i Sverige … Alla läkemedel och produkter är certifierade och håller högsta kvalitet.

Visar alla 3 resultat