hormoner & peptider

Hormoner och Peptider

Majoriteten av hormoner kan klassificeras som antingen aminosyrabaserade hormoner eller steroidhormoner. Androgener (som testosteron), östrogener och gestagener är alla exempel på steroidhormoner och är i allmänhet fettlösliga. Peptidhormoner eller proteinhormoner är å andra sidan vattenlösliga ämnen som syntetiseras i celler från aminosyror och inkluderar hormoner som Somatotropin (tillväxthormon), Gonadotropin och Insulin. Alla dessa tre hormoner är fördelaktiga för kroppen, och därför används de regelbundet inom kroppsbyggnad för att förbättra kroppens funktion.

 

De mest populära hormonerna och peptiderna

De mest använda peptid- eller proteinhormonerna inom kroppsbyggnad är:

 

Humant Tillväxthormon / Detta ämne innehåller ett syntetiskt peptidhormon, somatropin, som produceras av hypofysen. Det är ansvarigt för att upprätthålla kroppstillväxt och utnyttjandet av glukos och fett i kroppen.

 

Humant koriongonadotropin / Det är baserat på ett proteinhormon som också utsöndras från hypofysen som reglerar funktionen hos gonaderna.

 

Insulin / Detta peptidhormon produceras av bukspottkörteln och är det viktigaste anabola hormonet i kroppen. Det är ansvarigt för att reglera nedbrytningen av kolhydrater, fetter och protein genom att öka användningen av glukos från blodet i andra celler.

 

 

 

Fördelar med Mormoner och Peptider

Om de används på rätt sätt kan dessa ämnen avsevärt förbättra kroppens funktion och allmänna hälsa. Även om hormoner och peptider har olika kemiska strukturer, kännetecknas de av några gemensamma egenskaper. Dessa läkemedel utför olika viktiga funktioner i kroppen, inklusive:

 

Reglering av tillväxt / utveckling av vävnader och organ / fysisk, sexuell och mental utveckling / återhämtning efter skada / underhåll av homeostas / stimulering av muskelproteinsyntes / förbättring av kroppsfettmetabolismen

 

 

Vår nätnebutik erbjuder ett brett utbud av steroider till salu. Här kan du hitta allt du behöver för idrott och amatörträning. Du kan köpa hormoner och peptider här med leverans inom hela Sverige … Alla läkemedel och produkter är certifierade och håller högsta kvalitet.

Visar alla 13 resultat