Hud

Hudvårdsprodukter

Användningen av steroider kan tyvärr ge vissa biverkningar. Steroidakne är namnet på det hudtillstånd som uppstår vid användning av anabola steroider. Denna form av akne uppstår oftast på bröstet men kan vidareutvecklas i ansikte, nacke, rygg och armar. Även om denna biverkning vanligtvis avtar av sig på egen hand efter att användningen av steroider har avbrutits, föredrar kroppsbyggare som tar steroider under en längre tid att använda läkemedek för att minska de negativa effekterna under hela steroidcykeln.

 

Typer av hudvårdsprodukter som används av kroppsbyggare

Behandling av steroidakne beror på svårighetsgraden av tillståndet. Det finns två huvudtyper av hudvårdsprodukter som kroppsbyggare använder mot steroidakne:

 

Antibiotika / Dessa inkluderar läkemedel som innehåller substanser som Doxycyklin, Azitromycin, Acyclovir, Augmentin och Amoxicillin. Denna grupp av läkemedel används vanligtvis för behandling av måttlig akne och verkar genom att döda bakterierna som orsakar akne.

 

Isotretinoin / Detta är en oral retinoid som är en form av vitamin A. Läkemedlet som innehåller den aktiva substansen Isotretinoin används för att behandla svår akne som inte svarar på antibiotika. De minskar uppkomsten av akne genom att minska frisättningen av olja från talgkörtlarna i huden och påskyndar även den naturliga förnyelsen av huden.

 

 

Om du vill köpa hudvårdsprodukter på nätet har du kommit till rätt ställe. Alla typer av farmakologiprodukter köps enkelt och smidigt hos oss och kan snabbt levereras till vilken stad som helst i Sverige. Vi garanterar kvaliteten på våra produkter och nöjda kunder.

Visar alla 17 resultat